"NIJE ISKLJUČENO DA SUD POZOVE TAČIJA"

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2019

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hisni Gucati, predsednik Udruženja veterana tzv. OVK, izjavio je da očekuje da do kraja novembra budu podignute tri optužnice. On ne odbacuje mogućnost da Specijalni sud na saslušanje pozove i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Gucati je za Kosova pres rekao da ne zna koliko će ukupno poziva biti upućeno iz Specijalnog suda, ali je uveren da će to biti nemali broj - oko 250.

On kaže da Specijalnom sudu više ništa ne veruje.

- Mi ne znamo sa sigurnošću da će predsednik (Tači) sigurno biti pozvan, ali pošto su pozvani predsednik parlamenta Kadri Vesleji i general Redžep Seljimi, verovatno će biti pozvan i on, koji je jedan od osnivača OVK... - rekao je Gucati.

Na osnovu informacija kojima raspolaže, Gucati kaže da očekuje vrlo brzo podizanje prvih optužnica.

Do kraja novembra, kaže, očekuje tri optužnice.

- Prema neslužbenim informacijama koje imamo, do sada je poslato 250 poziva. Neki su pozvani kao svedoci, ali imamo i osumnjičene... - kazao je Gucati.

Advokat Artan Kerkini veruje da povećani broj poziva svedocima i osumnjičenima ukazuje da je Specijalni sud bio pod pritiskom onih koji ga finansiraju.

Kerkini kaže da status osoba pozvanih i do sada saslušanih nije definisan, jer se on tokom istrage može menjati - od statusa svedoka do osumnjičenog i obrnuto.

Dodao je da ne može sa sigurnošću da govori o tome do kada će Specijalni sud pozivati svedoke i osumnjičene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading