Simić: Odluka o učešću u prištinskim institucijama u dogovoru sa Beogradom

Autor: Tanjug

Vesti

08.11.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da će o učešću te stranke u prištinskim institucijama doneti odluku u koordinaciji sa Beogradom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodeći da Srpskoj listi i po tamošnjem Ustavu i zakonima sleduju određene pozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ
Slavko Simić

- Oni u Prištini treba da znaju ukoliko žele da konstituišu prištinsku skupštinu da je neophodno da Srpska lista nominuje člana predsedništva, odnosno da imenuje i izglasa zamenika predsednika skupštine, kao što je potrebna saglasnost predsavnika Srpske liste za definisanje buduće vlade - rekao je Simić za TV Prva.

On je dodao da će Srpska lista sačekati da se iskristališu odnosi i dogovori između dve najveće i najjače političke stranke u Prištini Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova i sagledati odnos prema srpskom narodu, te da će odluku o učešću u institucijama doneti sa Beogradom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading