PKB prodaje atraktivno građevinsko zemljište?

Autor: Agencije, Republika

Vesti

22.09.2017

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor PKB Dragiša Petrović kaže da je ta kompanija nedavno na prodaju ponudila dva hektara građevinskog zemljišta, što je podstaklo razne priče.

RepublikaFoto: pixabay.com
PKB još uvek nema model za privatizaciju

- To zemljište se nalazi u naselju u građevinskom rejonu na Zrenjaninskom putu i teško je na takvoj lokaciji koristiti agrotehniku - rekao je Petrović.

Petrović kaže da PKB ima ukupno 30.000 hektara zemljiša, od čega je 21.500 hektara obradivo, a 1.400 hektara je građevinsko. 

Još uvek bez jasnog modela privatizacije

Na pitanje da li to građevinsko zemljište može biti mamac za kupovinu PKB, Petrović je rekao da još nije utvrđen model privatizacije te korporacije, ali da je prilikom prethodnog pokušaja građevinsko zemljište bilo izuzeto iz prodaje. 

- Država se u prethodnom pokušaju privatizacije PKB zaštitila od zloupotreba, pa je to zemljište izuzela iz prodaje, čak i ono poljoprivredno zemljište čija namena može da se promeni - rekao je Petrović i dodao da celokupan proces privatizacije te kompanije vodi Ministarstvo poljoprivrede. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading