Dobrodošlica za ambasadora Republike Mjanmarske Unije

Autor: Republika

Vesti

06.11.2019

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić poželeo je dobrodošlicu i uspeh u radu novoimenovanom ambasadoru Republike Mjanmarske Unije u Republici Srbiji Turenu Tant Zinu.

RepublikaFoto: Republika
Tant Zin i Dačić

Ministar Dačić je istakao značaj višedecenijskog prijateljstva, naglasivši da će dve države naredne godine obeležiti značajan jubilej, 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Potvrdio je da Srbiju i Mjanmar tradicionalno povezuje uzajamno prijateljstvo, poštovanje i razumevanje, posebno po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

Šef srpske diplomatije je izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Republike Mjanmarske Unije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije i izrazio nadu da će mjanmarska podrška u međunarodnim forumima ostati nepromenjena.

Ministar Dačić je naglasio da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske saradnje, na čemu će dve strane zajednički raditi u budućnosti.

Ambasador Mjanmara Turen Tan Zin se zahvalio ministru Dačiću na dobrodošlici i njegovom ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa između Srbije i Mjanmara, pogotovo u svetlu njegove posete Mjanmaru u januaru 2019. godine. Još jednom je potvrdio čvrst stav Mjanmara po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova“, koji će, i ubuduće, ostati nepromenjen.

Na kraju sastanka, iskazana je obostrana spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa za Republiku Srbiju i Republiku Mjanmarsku Uniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading