Mihajlović: Hoće li opozicija po stanovima i kućama da određuje šta će ljudi da gledaju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.11.2019

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večerašnje okupljanje pristalica opozicije ispred zgrade RTS novi je pokušaj izazivanja sukoba i novi pritisak na medije u Srbiji, ocenila je potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Zorana Mihajlović

- Posle upada u RTS, lideri opozicije sada su krenuli u pokušaje sprečavanja gostovanja na Javnom servisu, i to predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što je verovatno do sada nezabeležen slučaj u evropskim državama. Šta je sledeće, da li će da krenu po stanovima i kućama da proveravaju i određuju šta građani smeju da gledaju - navodi Mihajlovićeva.

Ona u saopštenju dodaje da je večerašnje okupljanje lidera opozicije ispred RTS novi pritisak na uređivačku politiku Javnog servisa, ali i ostalih medija.

- Ovakav odnos prema medijima i Javnom servisu u suprotnosti je sa svim evropskim standardima. Lideri opozicije još jednom su pokazali kako bi izgledali mediji u zemlji koju bi oni vodili - navodi Mihajlovićeva, koja očekuje reakciju i novinarskih udruženja na novi pritisak opozicije na Javni servis.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading