Išli po instrukcije za rušenje Vučića! Kod Amerikanca prvi išao Boško Obradović, a za njim Dragan Đilas, Sergej Trifunović...

Autor:

Vesti

06.11.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri dela opozicije, pre svega one grupacije okupljene oko Dragana Đilasa i Sergeja Trifunovića, juče su se sastali sa Metjuom Palmerom. Prema saznanjima našeg lista, ali i rečima sagovornika Srpskog telegrafa, opozicionari su sa američkim izaslanikom razgovarali najviše o strategiji za rušenje Aleksandra Vučića s vlasti. Od njega su, kako navode sagovornici, bez bilo kakve sumnje dobili i konkretna uputstva za delovanje.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. STANIĆ/S. RADOVANOVIĆ/F. KRAJINČANIĆ/ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Kod Palmera prvi išao Boško Obradović, a za njim Dragan Đilas, Sergej Trifunović...

Na sastanak kod Palmera prvi je juče ujutru stigao lider Dveri Boško Obradović. Njih dvojica su se sastala u rezidenciji u Puškinovoj ulici. Nešto kasnije u toku dana sastanak sa američkim zvaničnikom prokomentarisao je Sergej Trifunović.

- Posle sastanka sa Palmerom već razmišljam o ozvučenju i enterijeru Markovog i Danilovog kluba u Moskvi. Beograde, lep, sunčan dan. Idemo dalje - napisao je Trifunović na Tviteru, pokušavajući da bude duhovit, a u stvari možda i nesvesno otkrivši o čemu je sa Palmerom pričao, pravljenjem aluzija na Vučićevog sina Danila i Miloševićevog sina Marka.

Dragan Đilas je takođe na Tviteru obelodanio da se sastao s Palmerom.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vojislav Šešelj

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da je logično što lideri SZS trče kod Palmera jer su im Amerikanci gazde.

- Ja s njim nemam nameru da se sastajem jer je isuviše nizak nivo za mene. A oni naravno da trče odmah kod svog gazde da mu podnose izveštaje. Tako je bilo i devedesetih godina - rekao je Šešelj za naš list.

Šešelj: Trče odmah kod svog gazde da mu podnose izveštaje

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da je ono što karakteriše Savez za Srbiju apsolutni očaj u totalno iracionalnoj želji da po svaku cenu dođu na vlast, i to sa manje od 10 odsto podrške.

Vukoičićeva: Jasno im je da ne mogu normalnim putem da dođu na vlast

- Svesni su da su apsolutno nesposobni da dođu na vlast u nekom normalnom izbornom ciklusu i zato i bojkotuju izbore i okrenuli su se zapadnim zvaničnicima u nadi da oni mogu da im pomognu da zaobilaznim putem ostvare svoj cilj. Zauzvrat će, naravno, ispuniti sve zahteve Amerikanaca i ostalih zapadnih država. To trčanje po zapadnim ambasadama je nešto što karakteriše deo srpske opozicije već duži vremenski period, a sve u nadi da su oni ovde toliko moćni da mogu od njih da naprave vlast - kaže Vukoičićeva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marko Matić

Analitičar Marko Matić kaže da bi u slučaju susreta opozicije sa stranim diplomatama oni morali da budu otvoreni za javnost i transparentni.

Matić: Susreti stranih diplomata s opozicijom morali bi da budu transparentni

- Akcije i političke odluke koje lideri saveza budu donosili u narednom periodu daće jasan odgovor na pitanje o čemu su razgovarali sa visokim predstavnicima američke administracije i kakvi su stvarni ciljevi Vašingtona u Srbiji i regionu - smatra on.

Amerikanac: Nezavisnost nije pitanje

Pitanje kosovske nezavisnosti za SAD ne postoji, izjavio je pomoćnik državnog sekretara i specijalni američki izaslanik za Balkan Metju Palmer. Priznanje kosovske nezavisnosti, dodao je, nije problem koji se brzo i lako rešava, te da to nije pitanje za medije. On je u emisiji "Pravi ugao" RTV dodao da SAD žele da Srbija i Kosovo normalizuju odnose i tako otvore put ka zajedničkom cilju, a to je članstvo u EU.

Ivica Dačić pričao s Palmerom i Tarzanom

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

Šef diplomatije Ivica Dačić imao je juče zvanični sastanak sa Metjuom Palmerom, tokom kog je izražena podrška što skorijem nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Kako je istaknuto u saopštenju, Palmer je ponovio snažnu podršku Vašingtona ostvarivanju strateškog cilja evrointegracija Srbije i celog regiona.

Dačić je juče u prvu posetu primio i novog ambasadora Crne Gore u Beogradu Tarzana Miloševića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Đoka

06.11.2019 10:07

Šešelj: Trče odmah kod svog gazde da mu podnose izveštaje i traže nove zadatke.

Kum

06.11.2019 11:22

Vratili se i odmah u nasilnu akciju.