ENGLESKI LORDOVI VEĆALI O SRBIJI: Nismo smeli da im dozvolimo da POKAZUJU MIŠIĆE

Autor: blic.rs

Vesti

22.09.2017

04:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni Balkan, a posebno Bosna i Hercegovina, bili su tema nedavnog savetovanja koje su organizovali engleski lordovi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zanimljivo je da je, nakon hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, češkog predsednika Miloša Zemana, austrijskog šefa diplomatije Sebastiana Kurca, na opasnost od porasta verske radikalizacije kod muslimana u BiH upozorio i gost lordova u Veću za međunarodne odnose gornjeg doma Ujedinjenog Kraljevstva general ser Majkl Rouz.

Dolazak mudžahedina

General Rouz nekada je bio zapovednik snaga UNPROFOR-a BiH i sigurno dobro poznaje situaciju u ovoj zemlji, piše Večernji list BiH.

- Taj radikalizam koji je posledica uticaja dolaska mudžahedina i verske indoktrinacije, uz očekivanja Srba da dođe do podele države te nezadovoljstva Hrvata svojim statusom, preti raspadom zemlje - ističe Rouz koji je, uz bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna, bio gost tog sastanka.

- Rastući elementi radikalizacije, posebno među muslimanima glavni je razlog što je zemlja podeljenija više nego ikada. Čak postoji rizik da će postati propala zemlja - smatra general Rouz, a zatim priča o Srbima:

Dejtonski sporazum

- Srbima je Dejtonski sporazum dao tu mogućnost da pokazuju mišiće i oni to rade poslednjih 20 godina. To im se nije smelo dopustiti. Druga pretnja su džihadisti.

Rasprava britanskih lordova o BiH izazvala je veliku pažnju u ovoj zemlji.

Političari su složni u oceni da nikome normalnom u ovoj zemlji nije stalo do pogoršavanja situacije i izazivanja novih sukoba, a da pretnje radikalizmom i terorizmom nisu ni veće ni manje nego što je to slučaj u Belgiji, Francuskoj ili pak samoj Velikoj Britaniji.

Ipak, Veće smatra da je BiH najrizičnija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading