Milićević sa potpredsednikom Državne dume Rusije: Odlični bilateralni odnosi Srbije i Rusije na svim nivoima

Autor: Republika

Vesti

05.11.2019

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Skupštine Srbije Ðorđe Milićević sastao se danas sa potpredsednikom Državne dume Rusije Sergejem Ivanovičem Neverovim i ukazao da su bilateralni odnosi Srbije i Rusije izuzetno dobri i razvijeni.

RepublikaFoto: Promo
Milićević i Neverov

Milićević je uputio i zahvalnost Rusiji na principijelnom stavu o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Oni su se sastali u okviru Plenarnog zasedanja Parlamentarne skupštine Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti koje se održava u Jerevanu u Jermeniji.

U razgovoru dvojice sagovornika, istaknuta je principijelna i kontinuirana podrška dijalogu i suprotstavljanju politici sile i jednostranih poteza Prištine.

Istaknuto je zadovoljstvo i zbog dobre međuparlamentarne saradnje, kao i uspostavljanja Međuparlamentarne komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Državne dume Rusije, čija je 4. sednica uspešno održana 5. juna ove godine u Beogradu.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Milićević je podvukao činjenicu da je Poslanička grupa prijateljstva sa Rusijom najbrojnija u Narodnoj skupštini i da ima čak 134 poslanika.

Ukazano je i na odličnu saradnju parlamentarnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Na sastanku je pozdravljena razvijena ekonomska saradnja i ocenjeno da potpisivanje Sporazuma Srbije sa Evroazijskom ekonomskom unijom otvara nove perspektive saradnje.

Istaknuta je i mogućnost dodatnog intenziviranja već odlične saradnje dve zemlje u oblastima ekonomije, poljoprivrede, energetike, infrastrukture, odbrane, kulture, nauke, umetnosti i turizma.

Potpredsednik srpskog parlamenta je naročito povukao ulogu Rusije kao "čuvara i graditelja" pravednijeg međunarodnog poretka i založio se za poštovanje međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih nacija, kao i osnovnih principa međunarodnog prava, poput principa teritorijalnog integriteta suverenih država.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Osuđeno je nametanje sankcija i podvučeno da se Srbija nikada neće pridružiti sankcijama protiv Rusije.

Milićević je naveo i da je Srbija suverena i nezavisna država, koja vodi samostalnu politiku.

Potpredsednik Državne dume Federalne skupštine Rusije Sergej Neverov podvukao je odlične bilateralne odnose na svim nivoima i u svim oblastima, a kojima poseban doprinos daju odlični odnosi predsednika država.

Pozdravljen je rast ekonomske razmene, kao i konstruktivan i ravnopravni dijalog dve prijateljske zemlje pun razumevanja

Neverov je podvukao sadržajan i uspešan rad Komisije za saradnju dva parlamenta, kao i saradnju i podršku delegacija u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.

Upućene su čestitke povodom održanog zasedanja Interparlamentarne unije u Beogradu, kao i sadržajnih razgovora i plodnog zasedanja tako značajnog događaja u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading