Pavićević: Bojkot otvara prostor za jačanje uticaja ekstremističkih grupa

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.11.2019

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka dela opozicije u Srbiji o bojkotu izbora nije dovoljno je promišljena, ako je konačna, rekao je Vladimir Pavićević, sada crnogorski političar i predsednik stranke Crnogorska, dodajući da se čini da nije bilo dovoljno posvećenosti i upornosti da se dođe do rezultata u razgovorima vlasti i opozicije.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Vladimir Pavićević

- Najjače opozicione političke formacije danas u Srbiji imaju makar dva razloga zbog kojih mislim da bojkot nije dobro rešenje - kazao je Pavićević, nekadašnji poslanik Nove stranke u Skupštini Srbije. Pavićević u intervjuu za medije navodi da je jedan od razloga to što bi, smatra, Savez za Srbiju i Pokret slobodnih građana u slučaju zajedničkog nastupa na parlamentarnim izborima napravili rezultat koji bi im garantovao da budu druga po snazi politička formacija.

- To bi u odnosu na sadašnju situaciju bio veliki iskorak ka osnaživanju pluralnosti u srpskoj politici - kazao je Pavićević. Dodaje da je drugi razlog to što bi se neučestvovanjem na izborima te dve političke formacije, kako kaže, otvorio prostor za jačanje uticaja ekstremističkih grupacija i onih aktera za koje kaže da se mogu nazvati zabavljačima u srpskom političkom polju.

- Odgovornost za takve posledice imala bi ne samo vlast, nego i opozicija koja odluči da bojkotuje izbore - dodao je Pavićević. Na pitanje da li pretpostavlja da li će se i kako vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića završiti, Pavićević kaže da ne vidi sebe kao "političkog vidovnjaka", ali da veruje da će smenjivost vlasti biti redovna pojava.

Govoreći o političkoj situaciji u Crnoj Gori, Pavićević kaže da je politička moć Mila Ðukanovića u opadanju, za razliku od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. - Ona toliko dugo traje, praćena je brojnim aferama i istrošila je sve zalihe podrške i počela da se krnji. U ovom momentu opada i međunarodna podrška Ðukanoviću, a uporedo s tim stižu snažni zahtevi za promene iz građanskog korpusa -  naveo je Pavićević. Dodaje da su promene u Crnoj Gori pocele na lokalnom nivou, kao i da je moguće da se nakon reformi u izbornom zakonodavstvu očekuju promene i na državnom nivou.

Navodeći da je sledeća godina izborna godina u Crnoj Gori, Pavićević kaže da je "razvlašćivanje DPS-a" realno i dodaje da sva relevantna istraživanja pokazuju da je DPS slabiji nego što je bio na izborima 2016. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading