BRITANSKI STRUČNJAK DŽEJMS KER LINDZI: Dosta smo žmurili, Kosovo nije rešeno

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2019

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve dok se ne usvoji nova rezolucija koja bi zamenila Rezoluciju 1244 i dala rešenje za kosovsko pitanje, ne postoji druga opcija nego da se o tome razgovara u Savetu bezbednosti, poručio je profesor Džejms Ker Lindzi sa Londonske škole ekonomije i političkih nauka.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Džejms Ker Lindzi

Upitan kako vidi insistiranje nekih zemalja da se kosovsko pitanje skloni iz agende SB UN, on je za Tanjug rekao da je svestan da postoje zemlje koje smatraju da to pitanje ne treba da bude na dnevnom redu, ali, kako navodi, to tako mora da ostane sve dok je na snazi Rezolucija 1244.

- Mislilo smo da je kosovsko pitanje zatvoreno kada je Priština proglasila nezavisnost pre 12 godina, ali sada moramo da priznamo da taj problem postoji i da se više ne pretvaramo - rekao je Ker Lindzi i dodao da je sada jasno da je potrebno konačno rešenje koje će regulisati odnose Beograda i Prištine, mogućnosti učlanjenja Kosova u UN i put Srbije ka EU.

Kako objašnjava, ne možemo tek tako da sklonimo pitanje Kosova sa agende jer postoji misija UN sa mandatom i to mora tako da ostane i da se redovno raspravlja u okvirima SB UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading