REPUBLIKA SAZNAJE: Marko Bastać odbio poligraf!

Autor: Republika

Vesti

31.10.2019

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštine Stari grad i funkcioner Đilasove Stranke Slobode i pravde neće pristati na poligrafsko ispitivanje u vezi sa navodima koje je izneo njegov kum Lazar Lešnjak. Lešnjak je, podsetimo, Bastaća optužio da žestoku torturu i mučenje, kada je odbio da učestvuje u Bastaćevim kriminalnim radnjama.

RepublikaFoto: youtube.com/Čuvamo Stari grad
Marko Bastać

Da neće prihvati poligrafsko ispitivanje, Bastać je rekao na televiziji Nova S, gde je na direktno pitanje da li će se odazvati pozivu policije i tužilaštva da da izjavu, negativno odgovorio.

- Ne pada mi na pamet - rekao je Bastać.

Inače, u ekskluzivnoj ispovesti na Studiju B, Lešjak je opisao kako je funckionisao kriminalni aparat u čijem središtu je bio Marko Bastać.

- Kao čovek od poverenja pratio sam bespravnu gradnju u Starom gradu. Bespravni graditelji mogli su da grade u srcu Dorćola za određenu svotu novca koju sam ja bio dužan da preuzmem i odnesem Marku, tu je bila reč o nekoliko desetina hiljada evra. Bilo je 10-ak primera u mom mandatu - naveo je on.

Kako je objasnio, njegov pakao počeo je kada je odlučio da jednu od koverti zadrži za sebe.

- Bio sam pozvan na sastanak kod Marka Bastaća te noći, gde sam sa saradnicima bio vezan. I ruke i noge. Rekli su nam da smo u kvizu i postavljali su nam pitanja. Posle 2, 3 pitanja, kada su Dejan i Andrej rekli da ne znaju tu osobu, njih je odvezao, a mene šibao kanapom i pao sam na pod od udaraca - ispričao je Lešnjak i dodao da mu je zaprećeno da nikome ne prijavljuje šta mu se desilo jer će imati "gadne probleme", kao i njegova porodica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading