Stefanović oštro demantovao glasine: Nemam ni jednog kuma u MUP

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2019

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nemam nijednog kuma koji radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ni jednog", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović negirajući tvrdnje nekih medija da je navodno njegov kum nedavno pretukao vlasnika jednog beogradskog restorana.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Ministar je na pitanje novinara da li poznaje jednog od dvojice pripadnika SBPOK-za koga se po društvenim mrežama i nekim medijima tvrdilo da je kum ministra policije,a koji su pre nekoliko dana intervenisali ispred restorana u Zaplanjskoj ulici kada nisu bili na dužnosti, rekao da je čuo za taj događaj, da se trenutno vodi istraga protiv te dvojice zaposlenih u MUP- i da su oni udaljeni s posla.

- Određeni mediji iznosili su neistine da je neko od njih moj kum. Nemam nijednog kuma koji radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ni jednog - istakao je Stefanović.

On je naveo podatak da u ovom trenutku ima oko 42.500 zaopslenih u MUP-u, a da je imao priliku da upozna, kako je rekao, bar pet hiljada njih.

- Sreo sam mnogo više, ali bar pet hiljada sam sigurno upoznao - rekao je Stefanović.

 

 

Stefanović kaže i da je Tužilaštvo odmah obavešteno o celom slučaju a da istragu vodi i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a.

- Oni su udaljeni s posla, što je vrlo oštra mera, iako pretpostavka nevinosti važi i za njih. Vodi se istraga i ako se pokaže da su krivi, zalažem se da budu najoštrije kažnjeni. Neću da prejudiciram šta će biti rezultat istrage i šta će tužilac da kaže - rekao je on poručivši da svaka institucija treba da radi svoj posao.

Šta god bilo ko u MUP-u uradi, bilo da je njegov najbliži saradanik, kaže Stefanović, potpuno će se zalagati da ako su kršili zakon, za to budu primereno kažnjeni.

- Pogotovo oni koji vrše policijsku funkciju moraju da snose više odgovornosti od svih drugih građana, upravo jer moraju da shvate šta je težina posla koji obavljaju - rekao je ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
OM

31.10.2019 17:30

Očigledno je ko plasira ove afee i koga imaju iste za cilj da unište.

Pedja

31.10.2019 17:33

Opet mediji sire neistine o Neboisi Stefanovicu!

Natasa

01.11.2019 04:29

Opozicija stalno širi laži o aktuelnoj vlasti!