Lončar: Nedopustivi su napadi na lekare i medicinske sestre i tehničare!

Autor: Tanjug

Vesti

30.10.2019

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republke Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se sa zdravstvenim radnicima koji su se nedavno našli na meti vandala i neodgovornih pojedinaca, dok su bili na svojim radnim mestima, obavljajući svakodnevne aktivnosti i brinući o građanima kojima je neophodna zdravstvena usluga.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Tokom razgovora ministra zdravlja sa zdravstvenim radnicima, Stojković Ivanom i Tonić Biljanom iz Kliničkog centra Niš, Mariane Vignjević iz Kliničkog centra Novi Sad i Anom Mladenović zaposlenom u Domu zdravlja Svilajnac, istaknuto je da je apsolutno nedopustivo da u 21. veku naši medicinski radnici doživljavaju ovakve napade, i da je potrebno da se po hitnom postupku izmeni Zakon kako bi svaki napad na medicinske radnike odmah podlegao krivičnoj prijavi.

- Država Srbija danas, kao nikada pre, brinući o statusu i položaju lekara i medicinskih sestara i tehničara, ulaže u poboljšanje uslova rada u zdravstvenim ustanovama, nabavljamo najsavremenije medicinske aparate i opremu, povećavamo plate i omogućavamo usavršavanje i specijalizacije zdravstvenim radnicima, sve u cilju omogućavanja brze, efikasne i kvalitetne zdravstvene usluge i nege pacijentima, građanima Srbije. Ali moramo biti svesni da svaki ovakav napad na lekare i medicinske radnike koji predano i savesno obavljaju svoj posao, nanosi veliku štetu čitavom zdravstvenom sistemu, odnosno svima nama. Stoga je neophodno da kao društvo reagujemo, uvek adekvatno osudimo ovakve incidente i stanemo u zaštitu zdravstvenih radnika - istakao je ministar zdravlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading