Šta je s' mozgom?! Kurti: "Mali Šengen" stvara "Veliku Srbiju"

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

29.10.2019

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aljbin Kurti, lider "Samoopredeljenja" i budući premijer lažne države Kosovo, tvrdi da je ideja o "mini Šengenu" platforma za stvaranje "Velike Srbije"!?!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Prema njegovim rečima, inicijativa koju su nedavno predstavili predsednik Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev liči na na stvaranje "četvrte Jugoslavije".

- Srbija je posvećena stvaranju nove platforme za "Veliku Srbiju". Srbiji je potrebna platforma za širenje i mi ne smemo dozvoliti četvrtu Jugoslaviju, a to jeste cilj Srbije - ističe Kurti.

 

 

Komentarišući ove navode, analitičar Brano Radun kaže da u ovoj ideji nema ni govora o stvaranju "Velike Srbije" ili obnavljanju četvrte ili bilo koje druge Jugoslavije.

- Tačno je da bi Beograd postao centar te ekonomske zone, ali Beograd je to i sada. Očigledno to nekome ne odgovara, pa se tom nekom priviđa nekakav velikosrpski plan. Ideja koju je pokrenuo predsednik Vučić naišla je i na odobravanje i na negodovanje međunarodne zajednice. Čini mi se da SAD i Velika Britanija ne bi imale ništa protiv "mini Šengena", a da je Nemačka protiv... - zaključuje Radun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
mimi

29.10.2019 21:50

siptari samo neka ovako nastave bice u malom rezervatu ko indijanci nekad,samo kurti neka nastavi tako kako je poceo da tera

Vesna

30.10.2019 08:07

Valjda je hteo da kaže Balkanska federacija.

Odgovori 10 0
Rista

30.10.2019 10:49

@Vesna - Sa susednim zemljama treba imati što je moguće bolje odnose.