"Otac mostova" pristupio Srpskoj desnici

Autor: nacionalist.rs

Vesti

29.10.2019

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično potpisujući pristupnicu, poznati srpski inženjer profesor Ljubivoje Kostić postao je deo Srpske Desnice. Kostić važi za jednog od najiskusnijih graditelja u bivšoj Jugoslaviji i na Balkanu.

RepublikaFoto: nacionalist.rs
Vacić i Kostić

Profesor Kostić je dve decenije radio u Institutu za puteve u Beogradu, koliko i u beogradskom preduzeću "Prenapregnuti beton", a pred njim je u Inžinjerskoj komori, stručne ispite položilo više od 400 diplomiranih građevinskih inženjera. Stara škola, kako kaže, podrazumevala je da projektant prati izgradnju mosta od početka do kraja, u svim fazama.

Profesor Ljubivoje Kostić je projektovao preko 3.500 tipskih, i 200 unikatnih mostova, među kojima su najpoznatiji:  Pavlovića ćuprija na Drini, Most Slobode u Foči, most preko brane na Tisi, deset mostova preko Ibra. Kostić je radio i na izgradnji crpne stanice u TE Nikola Tesla u Obrenovcu, kao i na izvođenju raznih zahtevnih projekata na hidrocentralama i fabrikama. Kostićeva konstrukcija tipskih betonskih mostova korišćena je u izradi objekata širom zemlje preko firme "Hidrogradnja" iz Čačka. Ljubivoje Kostić je  član Jugoslovenske inženjerske akademije i Inženjerske komore Srbije.

- Učestvovao sam u obnovi 60 mostova koji su oštećeni u NATO udarima, naročito "Zlatarske lepotice" na Zlatiboru, kad je posao obavljen za samo mesec dana - ističe Kostić.

Foto: nacionalist.rs

Danas je, kao penzioner,  profesor Kostić, savetnik u kompaniji Čajna Roud Bridž, i učestvovao je u izgradnji Pupinovog mosta.

Srpska Desnica počastvovana je današnjim pristupanjem ovog eminentnog stručnjaka u svoje redove. Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić istakao je sa zadovoljstvom da će doprinos inženjera Ljubivoja Kostića biti značajan u smislu stručnosti, ali i privlačenja novih i kvalitetnih ljudi radi što boljeg sprovođenja našeg političkog i ekonomskog programa. Profesor Kostić je odlukom predednika Miše Vacića postao i deo Političkog saveta Srpske Desnice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading