OČEKUJEMO DA ĆE TRGOVINA RASTI: I Medvedev izneo mišljenje o sporazumu Srbije sa EAEU

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

25.10.2019

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev pozdravio je potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije, kojim se proširuje lista i povećavaju kvote srpskih proizvoda za izvoz na teritoriju EAEU bez carine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Medvedev i Brnabićeva

On je ocenio da potpisivanjem ova saradnja prelazi na novi nivo i da je to značajan događaj u trgovinskim i ekonomskim odnosima. 

- Očekujemo da će trgovina rasti, pre svega zbog nižih uvoznih taksi. I za Srbiju su koristi od sporazuma sa EAEU opipljive. Srpska roba će pod povoljnijim uslovima moći da izađe na tržište Unije - rekao je Medvedev, podsećajući da ovo tržište već sada broji 183 miliona potrošača.

Ukupna robna razmena približava se sumi od dve milijarde dolara, dodao je on.

 

 

- I naravno, roba zemalja-učesnica Unije biće bolje predstavljena na srpskom tržištu po povoljnim cenama - rekao je Medvedev.

U razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić Medvedev je izrazio nadu da joj se dopala poseta Skolkovu u Moskovskoj oblasti.

- Namerno sam pozvao naše prijatelje i vas, između ostalog, u Skolkovo da vidite kako mi ovde razvijamo savremene tehnologije - zaključio je Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading