Dačić sa ministrom spoljnih poslova Šri Lanke: Prijateljstvo dve zemlje i principijelno nepriznavanje Kosova

Autor: Republika

Vesti

24.10.2019

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na marginama ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja koji se održava u Bakuu, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanke Tilak Marapanom.

RepublikaFoto: Republika
Marapana i Dačić

Ministri su se složili da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose i da, iako su međusobno geografski udaljene, postoji dosta prostora za unapređenje bilateralne saradnje.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na principijelnoj poziciji Šri Lanke u vezi sa pitanjem teritorijalnog integriteta Srbije i razumevanja kompleksnosti pitanja KiM. 

Ministar Marapana je istakao da Šri Lanka želi da izgradi odnose sa Srbijom kakve je imala sa SFRJ.  Podvukao je da Šri Lanka nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i naglasio da Srbija uvek može računati na podršku njegove zemlje. 

Ministar Dačić, ovom prilikom, pozvao je ministra inostranih poslova Tilaka Marapanu da poseti Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading