Ruski ambasador: Rešenje za Kosovo - samo na osnovu međunarodnog prava

Autor: Tanjug

Vesti

23.10.2019

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva bi mogla da učestvuje u procesu dijaloga o Kosovu i Metohiji, ali samo ako budu postojali zainteresovanost Beograda za to i odgovarajući poziv od Beograda - tako je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko odgovorio na pitanje "Novosti" da li bi format dijaloga trebalo promeniti kako bi se u njega, osim EU, direktno uključili predstavnici Rusije, SAD i drugih velikih sila.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Bocan-Harčenko

On dodaje da "zasad ne vidimo sve neophodne preduslove i uslove za efikasne pregovore".

- Kosovsko pitanje treba rešavati striktno u međunarodno-pravnom okviru, na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN - rekao je Bocan-Harčenko.

Na  pitanje da li bi Moskva podržala rešenje koje bi išlo u pravcu korekcije granica, ako se oko toga saglase dve strane, ambasador je odgovorio:

- Za nas ne može da postoji korekcija granica između dve države, jer ne priznajemo Kosovo. Sada Kosovo i Metohija jeste pokrajina u sastavu Srbije. Na kraju ćemo podržati svaku opciju o kojoj bi se dogovorili Beograd i Priština. Samo kompromisno rešenje može da odobri Savet bezbednosti UN - rekao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading