Šiptari frustriran narod bez istorije: Toliko im smetaju Srbi da su uništili putokaz za manastir

Autor:

Vesti

23.10.2019

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki pomen na Srbe i bilo šta što na njih podseća mora biti uništeno na Kosovu.

RepublikaFoto: facebook.com/Opština Novo Brdo
Svetislav Ivanović pored polomljenog putokaza

Ovoga puta vandali su uništili putokaz ka manastiru Draganac koji se nalazi u opštini Novo Brdo.

Ovo je na svojoj Fejsbuk stranici objavila opština Novo Brdo, dok je predsednik te opštine, Svetislav Ivanović rekao da osuđuje ovakav vandalizam koji se više puta ponavlja na ovom mestu.

- Novo Brdo je multietnička opština i od davnina poznata kao jedinstveno mesto po vrednostima kulturne baštine, civilizacijskim vrednostima i vrednostima različitih religija. Moramo nastaviti tim putem i čuvati naša zajednička kulturna nasleđa, naše verske objekte kako bi zajedničkim snagama išli napred i unapređivali demokratsko društvo . Još jednom apelujem na sve nadležne institucije da spreče ovakve vandalske činove koji se ponavljaju već duže vreme - rekao je Svetislav Ivanović.

 

 

Manastir Draganac predstavlja kulturno dobro i prvi put se pominje u darovnici Kneza Lazara 1381. godine, a prema predanju, ovaj manastir podigao je sin kralja Milutina, Konstantin Nemanjić.

Napadi na spomenike kulture govore samo koliko su Šiptari frustrirani vekovnim prisustvom Srba na toj teritoriji. Koliko ih boli to što oni nemaju tradiciju i korene kakvu baštini naš narod. Zato ovakvim anticivilizacijskim postupcima žele da izbrišu svaki trag prisutnosti Srba, da bi mogli da izmisle neku drukčiju, lažnu istoriju i tradiciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading