Sastanak Šojgua i Vulina u Pekingu

Autor: Tanjug

Vesti

21.10.2019

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Pekingu, u toku Sjangšan foruma, sa ministrom odbrane Ruske Federacije, generalom armije Sergejom Šojguom.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin sa Sergejom Šojguom

Ministar Šojgu je srpskom kolegi čestitao 75. godišnjicu oslobođenja Beograda, ističući da su Rusija i Srbija podnele velike žrtve u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu i da zemlje ceni ne po veličini, već po doprinosu istoriji.

Zahvalivši se na tome što je godišnjica oslobođenja srpske prestonice obeležena i u Moskvi, ministar Vulin je istakao da naša zemlja u svojoj istoriji nikada nije izabrala pogrešnu stranu, kao i da mnogo veće zemlje mogu da uče od nas, saopštilo je srpsko Ministarstvo odbrane.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Tekst potpisa

Ministar Šojgu je još jednom pozvao predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i pripadnike Vojske Srbije da sledeće godine učestvuju na paradi u Moskvi povodom 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Ministri su se složili da je vojno-vojna i vojno-tehnička saradnja između dve zemlje veoma aktivna i da će se i dalje razvijati, kao i da su odnosi Srbije i Ruske Federacije na najvišem nivou zahvaljujući dobrim i prijateljskim odnosima predsednika i vrhovnih komandanata Vučića i Putina.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministar Vulin je rekao da će naša zemlja i dalje slediti politiku vojne neutralnosti i da dok je Aleksandar Vučić na čelu Srbije ona nikada neće biti deo NATO pakta ili bilo kod drugog vojnog saveza.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije

Bio je ovo osmi susret sa Šojuguom od kad je Aleksandar Vulin preuzeo resor odbrane, kaže se u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading