VELIKA ČAST ZA SRBIJU! Vulin o značaju posete Medvedeva

Autor: Republika

Vesti

19.10.2019

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da je poseta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji velika čast za Srbiju i da ona treba najviše da doprinese razvoju ekonomskih odnosa između dve zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ
Aleksandar Vulin

On će sa ruskim kolegom Junus-Bekom Jevkurovim razgovarati o daljem razvoju vojno-tehničke saradnje između Moskve i Beograda.

Vulin, međutim, nije želeo za Tas s da kometariše raniju izajvu ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog o nameri Srbije da od Rusije kupi sistem PVO.

- Ne, mi to ne komentarišemo - rekao je Vulin.

Vulin je dodao da će uskoro u Pekingu o vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji razgovarati i sa ministrom Rusije Sergejom Šojguom.

 

 

On je naveo da se odnosi dve zemlje ne zasnivaju samo na zajedničkoj prošlosti, već i na zajedničkoj budućnosti,

- Poseta premijera Rusije za nas je velika čast, ali ne samo to. Poseta pokazuje naš put u budućnost - rekao je Vulin, dodajući da poseta posebno treba da doprinese ekonomskoj saradnji.

Agencija podseća da je Srbija prošle godine dobila šest lovaca MiG 29, a da će tokom ove godine biti isporučeno 10 helikoptera - sedam tipa Mi-35 i tri Mi-17.

Pored toga deset vozila BRDM -2 isporučeno je Srbiji tokom jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading