Lajčak: EU mora biti angažovanija u regionu

Autor: Tanjug

Vesti

17.10.2019

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom koji je istakao da Evropska unija mora biti angažovanija u regionu.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova
Dačić i Lajčak

Lajčak, koji je u svojstvu predsedavajućeg OEBS-u učestvovao na Skupštini Interparlamentarne unije koja se održava u Beogradu, interesovao se za nedavno održane izbore na KiM i mogućnosti nastavka dijaloga nakon formiranja Vlade na KiM, saopstilo je resorno ministarstvo.

Šef srpske diplomatije je informisao sagovornika o političkoj situaciji na KiM nakon održanih izbora, kao i povlačenju zahteva tzv. Kosova za članstvo u Interpolu.


Obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi odlični o čemu svedoče i intenzivni bilateralni susreti visokih zvaničnika dve države.

Lajčak je istakao je da Evropska unija mora biti angažovanija u regionu o čemu je govorio u utorak na ministarskom sastanku EU u Luksemburgu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading