Investitor gradi na Vračaru uprkos svim zabranama: Zida zgradu bez ikakvog papira!

Autor:

Vesti

15.10.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U samom srcu Beograda bahati investitor zida li zida iako je građevinska inspekcija već dva puta zatvorila gradilište i postavila zaštitne trake.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
RADE PUNOM PAROM Kamioni stalno dolaze i odlaze

Na Vračaru, u Krunskoj broj 79, "M trgovina 123" d. o. o. (po podacima APR vlasnik preduzeća sa 100 odsto kapitala je izvesna Smilja Radanović, a ona je i zakonski zastupnik) gradi višespratnicu iako su inspektori izričito zabranili radove jer se izvode bez građevinske dozvole. Prema podacima iz Agencije za privredne registre, privredno društvo "M trgovina 123" legalno se bavi proizvodnjom peciva i kolača, što očigledno ne sprečava vlasnike da ilegalno, mimo svih dozvola, grade na jednoj od najatraktivnijih lokacija u prestonici...

BAŠ IH BRIGA

Građevinski inspektor doneo je rešenje o zatvaranju gradilišta na pomenutoj adresi prvi put 18. septembra 2019. Tada su nadležni postavili traku i prepoznatljiv znak "zatvoreno gradilište". Tom prilikom je protiv investitora podneta krivična prijava Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog gradnje bez građevinske dozvole, objasnili su za Srpski telegraf u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

- Rešenjem je investitoru radova PD "M trgovina 123" d. o. o. iz Beograda naloženo da vrati objekat u prvobitno stanje - navode u sekretarijatu.

Međutim, kako je investitor bahato nastavio da gradi, 10. oktobra, inspektori su obnovili službenu traku i još jednom zatvorili gradilište dok, kako tvrde, u dvorište nije moglo da se uđe jer je kapija bila zaključana.

Radove bez dozvole izvodi preduzeće "M trgovina 123"

- S obzirom na to da je uočeno da su radovi nastavljeni i nakon zatvaranja gradilišta, urađena je dopuna krivične prijave, koja je poslata Prvom osnovnom tužilaštvu - objasnili su u pomenutom Sekretarijatu.

NAJLON I PLATNO

Ekipa Srpskog telegrafa uverila se na licu mesta da su u Krunskoj 79 bez pardona nastavljeni radovi. Bez ikakve table sa obaveštenjem ko je investitor, šta se gradi... Crvena traka, koja znači zabranu radova na ulazu u gradilište, strgnuta je, a mešalica radi sve u 16... Nekoliko majstora iz kamiončića parkiranog u dvorištu sporne zgrade istovaralo je jedan i utovaralo drugi alat. Pošto je građevinski objekat gotovo do vrha prekriven najlonima i platnom, nemoguće je videti koji deo zgrade građevinci dorađuju. Razume se, radnici su nam rekli da nisu ovlašćeni da komentarišu bilo šta u vezi sa gradnjom.

- Nemojte mene, molim vas... Kada gazda kaže, ja dođem, drugo ništa ne znam. Sve što vas interesuje pitajte vlasnika - bežali su bukvalno pred nama.

Investitor bez odgovora

Zbog čega "M trgovina 123" izvodi radove u Ulici Krunska broj 79, uprkos tome što ih je građevinska inspekcija više puta stopirala i zašto nigde nema table koja bi trebalo da obavesti građane da su radovi u toku... Pitanja su koja smo uputili investitoru mejlom. Odgovore, međutim, nismo dobili. S druge strane, jedini dostupan kontakt telefon na internetu kompanije "M trgovina 123" je nepostojeći broj.

Ne samo što ne poštuju zakon, ulagači ne daju mira ni komšijama jer od ranog jutra počinju sa brundanjem i bušenjem, potvrdila je Beograđanka Ana Stanojević.

- Toliko su se drznuli da nekad čujem lupanje u šest ujutru. Pa to je nemoguće trpeti. Očigledno im se žuri da završe započeti posao - smatra komšinica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading