ŠAMAR ZA ZAGOVORNIKE BOJKOTA! Klačar: 53 odsto građana bi izašlo na izbore

Autor: Tanjug

Vesti

13.10.2019

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U ovom trenutku na izbore bi izašlo 53 odsto građana", tvrdi izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju CESID Bojan Klačar.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Bojan Klačar

To je, dodaje, procenat onih koji kažu da će glasati za neki stranku, ali je, primećuje, rano za projekcije jer su izbori za šest meseci.

- Mi ranije kad smo radili istraživanja u ovo vreme do 2012. godine, kada su izbori relativno daleko, procenat izlaznosti u tom momentu i izborno orijentisanih ljudi je bio nizak, oko 40 odsto - rekao je Klačar u emisiji Utisak nedelje na televiziji N1.

 

 

U ovom momentu, kaže, samo tri političke organizacije prelaze cenzus, Srpska napredna stranka, Savez za Srbiju i Socijalistička partija Srbije i dodaje da je SNS permanentno na 51-53 odsto, Savez na 12-15 odsto, dok SPS ima stabilan trend od preko 10 odsto.

Napominje, međutim, da je teško da izlaznost bude 53 odsto kada je najavljen bojkot, ali i da se ne očekuje drastičan pad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading