"Balkanska unija" prst u oko Šiptarima! Osmanijeva besna na Ramu zbog sastanka sa Vučićem i Zaevim!

Autor: Tanjug

Vesti

11.10.2019

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat DSK za premijera, Vjosa Osmani, nazvala je ideju o balkanskom "mini šengenu", o čemu su se u četvrtak saglasili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, "velikom greškom".

RepublikaFoto: youtube.com/Kohavision - KTV
Vjosa Osmani ljuta na Ramu

- Mislim da je nesreća što se takvo nešto dogodilo. Ne znam da li se premijer Rama konsultovao sa bilo kim na Kosovu pre nego što je postigao takav sporazum, međutim, to je totalna greška - rekla je Osmani u emisiji Rubikon KTV-a.

Osmani je ovakav stav obrazložila tvrdnjom da se "Albanija i Srbija ne dodiruju nigde (ne graniče se međusobno), osim preko Kosova".


Ona je rekla i da je do sada cilj Kosova bio da bude prihvaćeno u svim regionalnim inicijativama.

- Pored toga, vidimo da Srbija, ne samo što opstruira Kosovo, već i Albanija nas ignoriše u ovom slučaju. Apsolutno je pogrešno da Albanija pristane da postigne sporazum u kojem Kosovo nije stranka, čak ni kao nezavisna država - rekla je Osmani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading