"Nigde se ne može bez Rusije, to znaju i Amerikanci"

Autor:

Vesti

11.10.2019

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik i član poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom Vladimir Đukanović i analitičar Branko Radun komentarišući plan ruskog predsednika Vladimira Putina da parira Amerikancima po pitanju uticaja na kosovsko pitanje, izjavili su da se bez Rusije ne može nigde, ali i da svaka od ovih velesila gleda svoje interese.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Branko Radun

Kao što je Srpski telegraf već pisao Rusi su pripremili strategiju u najmanje šest konkretnih koraka, kao odgovor na pojačano američko angažovanje po pitanju Kosova i Metohije o čemu možete da pročitate OVDE.

Analitičar Branko Radun mišljenja je da Rusi što hitnije žele da pariraju Amerikancima, koji se preko Grenela na velika vrata vraćaju u proces odlučivanja o Kosovu.

- Naravno da Rusi žele da budu prisutni iz nekoliko razloga, a najznačajniji je taj što će princip odbrane međunarodnog prava pasti na njihova pleća. Nigde se ne može bez Rusije, to znaju i Amerikanci, pa su i svesni da ih ne mogu pošto-poto isključiti iz odlučivanja o tako važnom pitanju na Balkanu - poručuje Radun.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vladimir Đukanović

S druge strane poslanik i član poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom Vladimir Đukanović tvrdi da svaka velesila gleda najpre svoje interese, a u rešavanju kosovskog pitanja mi možemo da očekujemo bezrezervnu rusku podršku:

- Interni interesi sila su za njih najpreči, pa makar to bila i Rusija. U onoj meri koliko to ne bude ometalo njene interese ona će se angažovati, ali je važno što sa Rusima postoji bratska i duhovna komponenta povezanosti. To je svakako srećna okolnost po nas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading