U Skupštinu Srbije dolaze poslanici iz celog sveta: Maja Gojković održala sastanak sa Kuevas Baron

Autor:

Vesti

10.10.2019

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednicom Interparlamentarne unije Gabrijelom Kuevas Baron, koja je danas stigla u Beograd uoči održavanja 141. zasedanja Interparlamentarne unije, čiji je domaćin Skupština Srbije od 13. do 17. oktobra.

RepublikaFoto: Narodna skupština Republike Srbije
Kuevas Baron i Maja Gojković

Gojković je istakla da je Srbija ponosna što ima mogućnost da ugosti parlamentarne delegacije iz 150 zemalja čitavog sveta, među kojima i 80 predsednika i 60 potpredsednika parlamenta, što je jedan od rekorda IPU. Gojković je naglasila da veliki broj predsednika parlamenata i učesnika dobar pokazatelj, da će ovo biti značajan politički događaj.

Predsednica Skupštine Srbije je ukazala da se zasedanje u Beogradu održava u godini obeležavanja važnog jubileja 130 godina postojanja IPU, i istakla da se zasedanje IPU održava u jednoj evropskoj zemlji, izuzev Ženeve, nakon 20 godine.

Gojković je istakla značaj beogradskog zasedanja u kontekstu debate po pitanju aktuelnih izazova u svetu i važnosti teme ovog 141. zasedanja - jačanje međunarodnog prava: uloga i mehanizmi parlamenata i doprinos regionalne saradnje.

Foto: Narodna skupština Republike Srbije

Gojković i Kuevas Baron su istakle značaj dijaloga među parlamentarcima i ukazale na važnost brojnih foruma koji će biti održani u okviru zasedanja, kao što su forumi žena parlamentaraca, kao i mladih parlamentaraca, potom obeležavanje 30 godina usvajanja Konvencije UN o pravima deteta.

Foto: Narodna skupština Republike Srbije

Gojković i Kuevas Baron su ukazale da je 141. Zasedanje IPU značajno za građane svih zemalja imajući u vidu teme zaštite prava dece, unapređenja zdravstvene zaštite, pitanja zaposlenosti, klimatskih promena, rodne ravnopravnosti, kao i mladih, a Gojković je ukazala da su na 141. zasedanju uključeni i mladi kroz volontiranje kako bi se upoznali sa radom Interparlamentanre unije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading