VELIKI USPEH SRPSKE POLICIJE: Zaplenjeno 5,4 tone droge!

Autor: Republika

Vesti

09.10.2019

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je da je srpska policija danas garant bezbednosti i jedan od najpoželjnijih međunarodnih partnera i dodao da je od početka godina policija u Srbiji zaplenila 5,4 tone narkotika.

RepublikaFoto: Narcisa Božić
Foto: Ilustracija

- Kada sam postao ministar unutrašnjih poslova 2014. godine zahtevao sam od policije da borba protiv narko-trafikinga bude apsolutni prioritet. U godinama pre toga prosečne zaplene kretale su se od 1,5 do dve tone. U prošloj godini, koja je po količini zaplene bila najbolja u poslednjih 30 godina, zaplenili smo četiri tone narkotika - istakao je Stefanović na otvaranju konferencije o nacionalnoj bezbednosti Srbije u organizaciji udruženja "Nacionalna avangarda".

Stefanović je istakao da je policija taj rekord popravila i dodao da zaplena od 5,4 tone od početka ove godine do danas pokazuje koliko je pojačan rad i koliko su pripadnici MUP-a posvećeni borbi protiv droga.

- Odlučni smo da ne dozvolimo da bilo koje dete u Republici Srbiji bude meta ili žrtva narko-trafikinga - naglasio je Stefanović.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Stefanović sa policajcima

Govoreći o međunarodnoj saradnji na polju borbe protiv narkotika, Stefanović je naglasio da je u međunarodnim akcijama, u kojima je srpska policija sarađivala sa policijama Evrope i sveta, ove godine zaplenjeno i 1,8 tona kokaina, 140 kilograma marihuane, 1,4 kilograma heroina i otkriven veliki broja ilegalnih laboratorija. 

- Ti rezultati ostvareni su zahvaljujući dobrom operativnom radu, zajedničkoj saradnji i razmeni informacija. Jedna od ključnih stvari za uspeh borbe protiv narkotika na međunarodnom nivou je brza i pravovremena razmena informacija i poverenje koje policije i bezbednosne službe sveta imaju u policiju Srbije - naveo je Stefanović.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading