Teodosijev susret sa Primakovim

Autor: B. KAŠANSKI

Vesti

08.10.2019

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska obaveštajna služba bavi se episkopom raško-prizrenskim Teodosijem (svetovno ime Živko Šibalić), označavajući ga kao vladiku koji je u sukobu sa vrhom SPC, saznajemo od pouzdanog izvora iz diplomatskih krugova, a to stoji u izveštaju o SPC jedne od najmoćnijih ruskih obaveštajnih službi.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Episkop Teodosije

Rusi su posebno apostrofirali Teodosijev susret sa Jevgenijem Primakovim, unukom bivšeg ruskog premijera i poslanikom Jedinstvene Rusije, koji je boravio u Srbiji u humanitarnoj misiji.

Opisuju i njegove kontakte sa Radom Trajković i Markom Jakšićem, koje pominju kao protivnike zvanične srpske politike na Kosovu i Metohiji.

- Početkom oktobra 2018. Rada Trajković je predložila Jakšiću da u cilju organizovanog suprotstavljanja aktuelnom političkom rukovodstvu Srbije iguman Sava Janjić sa vladikom Teodosijem dogovori i koordiniše dalje političke aktivnosti na suprotstavljanju aktuelnom političkom rukovodstvu Srbije - navodi ruska služba, uz konstataciju da nema daljih informacija da li je nešto konkretno dogovoreno.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading