Vujačić: Kazna tri godine zatvora! Braniću Marića za džabe

Autor:

Vesti

05.10.2019

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Svetozar Vujačić tvrdi da hajka na Marića predstavlja pogodbu tužilaštva sa navodnim zaštitnicima lika i dela profesora Sinanija.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Svetozar Vujačić

- Naše vajno tužilaštvo koje stalno ćuti sad se našlo pozvanim da pokrene pretkrivični postupak protiv Marića, što znači da su tražili od policije potrebna obaveštenja. To je sramota, a ujedno i potvrda da su tužioci pod pritiskom dela mnenja koji presira da se reaguje protiv reči koje legendi poput Marića treba da budu shvaćene kao šala i oproštene - navodi Vujačić, dodajući da je za izazivanje verske i nacionalne mržnje zaprećena kazna do tri godine.

On kaže da je razgovarao sa Marićem o ovom slučaju, poručivši mu da će ga braniti bez nadoknade ukoliko za to bude potrebe.

- Rekao sam mu da sam branio Miloševića i Karadžića džabe, a da će on onda biti treća osoba koju ću braniti džabe. Ako se bilo šta procesuira, garantovao sam mu oslobađajuću presudu - kaže advokat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Sava

05.10.2019 07:53

Nekada se i nevini ne mogu odbraniti.

Slavko

05.10.2019 11:03

Ti si kriv što si živ. Ja sam kriv što sam živ. On je kriv što je živ. Svi smo krivi što smo živi.

Ludi milojko

06.10.2019 04:53

E lepo si odbranio i Milosevica i Karadzica!