Đilasu bride obrazi! Kakav šamar od DS

Autor:

Vesti

04.10.2019

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokrate oladile Đilasa. Uprkos izričitom zahtevu lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da niko od članova SZS ne učestvuje u dijalogu sa predstavnicima vlasti, Poslanički klub Demokratske stranke (DS) odlučio je juče da njihovi predstavnici učestvuju u međustranačkom dijalogu 9. i 10. oktobra, uz posredovanje Evropskog parlamenta.

RepublikaFoto: youtube.com/ Televizija Šabac
Dragan Đilas

- Poštujući odluku donetu na Glavnom odboru DS, na sednici održanoj 14. septembra, poslanički klub DS odlučio je da na predstojećim pregovorima predstavnika poslaničkih grupa o izbornim uslovima, koje organizuje Evropski parlament, poslaničku grupu DS predstavljaju Zoran Lutovac i Balša Božović - saopštio je DS.

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, ovakvom raspletu prethodilo je insistiranje Dragana Đilasa, i to preko predsednika DS Zorana Lutovca, da demokrate ne šalju nikog na sastanak u Skupštini Srbije. Đilas je bojkot dijaloga tražio izričito i od svih drugih članova Saveza za Srbiju koje imaju narodne poslanike.

- Boško Obradović odmah se složio da predstavnika Dveri neće biti na sastanku. Lutovac je, takođe, pokušao da u DS nametne Đilasov stav, međutim, većina članova poslaničkog kluba ustala je protiv toga i donela odluku da se u dijalogu učestvuje, podsećajući ga da je o tome razgovarano i na septembarskoj sednici glavnog odbora stranke - otkriva sagovornik našeg lista iz rukovodstva DS.

Poslanik DS Radoslav Milojičić Kena potvrdio je da će sastancima prisustvovati predsednik stranke Zoran Lutovac i zamenik šefa poslaničke grupe Balša Božović. - Poštujući odluke Glavnog odbora DS i tekovine na kojima je nastao DS, da dijalog nema alternativu, poslanički klub DS doneo je odluku da učestvuje u pregovorima - rekao je Milojičić.

Analitičar Zoran Spasić smatra da je realno da većina stranaka koje se nalaze u SZS zapravo i nisu za bojkot. - To je, u stvari, stav Dragana Đilasa. Većina u DS je, međutim, svesna da imaju velike dugove i da bi neizlazak na izbore za njih bio smrtna presuda. Iz tog razloga nastojaće da se vrate izborima - poručuje Spasić.

Balša Božović i Zoran Lutovac juče se nisu javljali na telefon. Dragan Đilas nije odgovorio na našu poruku.

Podsetimo, ideju o tome da evropski parlamentarci posreduju u dijalogu izneo je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, u pismu izvestiocu EP za Srbiju Dejvidu Makalisteru. Kao direktne posrednike, Makalister će angažovati bivše evropske poslanike Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slavko

05.10.2019 09:17

Svaka stranka odlučuje samostalno o svom delovanju.