NEVIĐENI APARTHEJD: Posle Jovovića i Kozarevu zabranjen ulazak na Kosovu i Metohiju!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.10.2019

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zameniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanu Kozarevu danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Merdare uđe u južnu srpsku pokrajinu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Dušan Kozarev

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, to je druga protivpravna i antidemokratska zabrana koja je u jednom danu primenjena prema predstavnicima Kancelarije.

Kozarev se uputio u Prizren, gde je trebalo da otvori pesničke susrete "Lazar Vučković", u organizaciji Ustanove za novinsko-izdavačku delatnost "Panorama-Jedinstvo".

Zabrana Kozarevu, navodi se u saopštenju, nije samo čin političkog nasilja, već i direktni napad na pravo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da slobodno neguje svoj identitet i kulturu.

- Takav aparthejd nije viđen u savremenoj Evropi i pozivamo međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava da se probude i reaguju na brutalne izlive mržnje i šovinizma prema srpskom narodu koji proteklih dana dolaze iz Prištine - ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kažu da albanski separatisti neće zabranama i političkim terorom slomiti duh srpskog jedinstva i otpora na Kosovu i Metohiji i istisnuti Srbiju iz njene južne pokrajine.

Ranije danas, ni pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanu Jovoviću nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju KiM.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading