Šiptari nastavljaju teror! Đurićevog pomoćnika zaustavili na Jarinju i rekli da je PRETNJA ZA BEZBEDNOST

Autor: Tanjug

Vesti

03.10.2019

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanu Jovoviću jutros nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju KiM jer je, kako mu je saopšteno na administrativnom prelazu Jarinje, označen da je pretnja za bezbednost u južnoj pokrajini.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Administrativni prelaz Jarinje

Jovović, koji je u Kancelariji za KiM zadužen za brigu o kulturnom nasleđu, rekao je za Tanjug da se na KiM uputio kako bi obišao nekoliko manastira u Gračanici u kojima se, kaže, sredstvima Kancelarije za KiM izvode radovi na obnovi konaka i živopisa i umetničke radionice.

- To su na prelazu dobili kao informaciju. Međutim, zadržali su me sat vremena i nešto pre deset sati dali su mi papir sa pečatom i objašnjenjem zašto ne mogu da uđem na KiM. Znači, da obilazeći naše manastire i svetinje predstavljam opasnost za bezbednost i njihovu tzv.državu - rekao je Jovović.

Iz Kancelarije za KiM navode da Priština nikakvim zabranama neće moći da spreči državu Srbiju da pomaže svom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi na KiM.

- Sprečavanje predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju da obavljaju svoj posao je protivzakonit i necivilizacijski akt neprijateljstva prema srpskom narodu i njegovoj kulturi u južnoj pokrajini - navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako navode, Kancelarija za KiM je od 2014. godiine finansirala više od 170 projekata u srpskim crkvama i manastirima na Kosovu i Metohiji, a među najznačajnijim projektima izdvajaju se radovi izvršeni u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji sv. Kirila i Metodija u Prizrenu i manastirima Gračanica, Visoki Dečani, Sveti Arhangeli i Banjska.

Ovih dana je ulazak na KiM zabranjen je i pomoćnicima direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušici Nikolić i Borislavu Tajiću, kao i zameniku direktora Kancelarije Petru Petkoviću.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ivana

03.10.2019 09:30

Dokle ce vise trajati ovaj teror koji Siptari sprovode nad nasim narodom.

Stršljen

03.10.2019 18:26

Pa šta mogu sad drugo da očekuju,kad im je sve omogućeno,dato,poklonjeno,prodano vrmenom,od kralja,tita sa srpskim prvoborcima,slobe,koštunice,tadića.Kuda je vek9vna srpska politika išla,u propast.