DAČIĆ: Makron mi je rekao da će uraditi sve što je obećao u Beogradu čim prođu izbori na Kosovu

Autor: agencije

Vesti

30.09.2019

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da mu je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao u Njujorku da će se aktivno uključiti u dijalog Beograda i Prištine čim se završe parlamentarni izbori na Kosovu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Emanuel Makron

- Makron mi je sam rekao da prenesem predsedniku (Srbije) Aleksandru Vučiću da će uraditi sve što mu je obećao tokom posete Beogradu, da samo čeka da se završe kosovski izbori i da će se onda aktivno uključiti u dijalog Beograda i Prištine - kazao je Dačić za Blic.

Prepričavajući kratak susret s Makronom i njegovom suprugom Brižit u četvrtak u Njujorku, na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, Dačić je kazao da je francuski predsednik još pod utiskom dvodnevne posete Srbiji sredinom jula.

- On je toliko oduševljen da je o tome pričao sa suprugom Brižit. Ispričao joj je kako je bilo, kako smo pevali i da se nikada ni u jednoj poseti nekoj stranoj državi nije tako dobro proveo - naveo je Dačić.

On je dodao da mu je rekao da je to "bila najbolja poseta nekog državnika Srbiji".

- Pohvalio sam ga pred suprugom, rekao da ima izuzetnog muža, a ona je samouvereno rekla da zna - rekao je šef srpske diplomatije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading