(FOTO) Kopnena vojska Srbije pokazala perfektnu spremnost na takmičenju u Kovilju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.09.2019

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodelom prelaznog pehara i diploma najuspešnijim pojedincima i ekipama, završeno je Četvrto takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske, u rejonu Kovilja.

Foto: Tanjug/J. MAMULA

Prvo i drugo mesto pripalo je izviđačkim odeljenjima Treće brigade kopnene vojske, dok je treće mesto zauzela jedna od ekipa Druge brigade KoV.

U dvodnevnom sportskom nadmetanju osam ekipa proveravana je obučenost, izdržljivost, preciznost, spretnost i snalažljivost pripadnika izviđačkih jedinica.

Foto: Tanjug/J. MAMULA

Kod Kovilja i na strelištu "Aerodrom" kod Sombora najbolji izviđači takmičili su se u uslovima slabe vidljivosti, neprekidne kiše i jakih pljuskova, što u kombinaciji sa zahtevnim zadacima iziskuje vrhunsku psihofizičku spremnost.

Foto: Tanjug/J. MAMULA

Na ovogodišnjem odmeravanju snaga, sedmočlane izviđačke ekipe prelazile su određene prepreke na stazi dužine od oko 20 kilometara, takmičari su savlađivali stazu veština, vodenu prepreku desantnim čamcem, žičanu prepreku i kontaminirano zemljište, izvlačili ranjenika i "oštećena vozila", rešavali zadatke iz orijentacije, izrađivali ložišta i zamke i rešavali brojne druge zadatke.

Foto: Tanjug/J. MAMULA
Foto: Tanjug/J. MAMULA

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading