Zamenik direktora Kancelarije za KiM primoran da napusti Kosovo!

Autor: blic.rs

Vesti

27.09.2019

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev zaustavljen je danas od strane kosovske policije na putu od Raniluga ka Novom Brdu, i primoran da napusti teritoriku KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako je saopšteno iz Kancelarije, policija "pokušava da uhvati i pomoćnika direktora ove kancelarije Petra Petkovića, koji je se uputio u Plemetinu".

U saopštenju se navodi da je dvadesetak policajaca samoprooglašenog Kosova u pet vozila sprovelo je Kozareva do administrativnog prelaza Končulj, uz obrazloženje da "predstavnici državnih organa Srbije nisu poželjni na kosovskim izborima".

- Ovaj nasilnički akt Prištine u suprotnosti je sa svim dogovorima o slobodi kretanja i predstavlja brutalnu demonstraciju sile sa očiglednim ciljem da se Srbi na Kosovu i Metohiji zastraše i odvrate od podrške Srpskoj listi - ističu iz Kancelarije.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Dušan Kozarev

U saopštenju se navodi da se policija samoproglašenog Kosova na ovaj način direktno stavila u službu politike, a sve u interesu političkih subjekata koji se, uz albansku podršku, bore sa Srpskom listom za 10 zagarantovanih srpskih poslaničkih mjesta u parlamentu privremenih institucija u Prištini.

Navodi se i da će o bespravnom postupanju prema zvaničnicima državne institucije Srbije biće informisane sve međunarodne instance.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji biće održani 6. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading