Ivica Dačić među prvima čestitao izbor Georgievoj: Bugarski ekonomski ekspert na čelu Svetske banke

Autor:

Vesti

26.09.2019

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristalina Georgievna, profesorka ekonomije i dugogodišnji službenik Svetske banke, izabrana je za direktorku Međunarodnog monetarnog fonda.

RepublikaFoto: twitter.com/IMF ‏
Kristalina Georgieva

Međunarodni monetarni fond reprezentuje 189 zemalja, a njihovi delegati izabrali su Georgievnu na mandatni period od 5 godina. Njen mandat započinje 1. oktobra ove godine.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je među prvima čestitao Georgievnoj izbor na novu funkciju. On je na društvenoj mreži napisao: "Čestitke mojoj dobroj prijateljici"

 

 

Kristalina Georgieva je dugogodišnji službenik Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda. Bila je na čelu Evropske komisije za budžet i ljudske resurse, a od februara do aprila ove godine službovala je na čelu Svetske banke, kao prva žena koja je izabrana na tu funkciju.

Georgieva je obrazovanje sticaala iz oblasti ekonomije i sociologije, i predaje ekonomiju na Univerzitetu za nacionalnu i svetsku ekonomiju u Sofiji. 

2010. godine dobila je nagradu za "Evropljanina godine".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading