PAŽNJA! Vajberom i Vacapom kruži lažni dokument BIA

Autor: Republika

Vesti

25.09.2019

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednosno informativna agencija (BIA) našla se na udaru tendencioznih napada, saznaje Republika.rs.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Naime, na mobilnim aplikacijama poput Vajbera i Vocapa kruži fotografija navodnog dokumenta BIA u kojem se navodi da ta agencija može da sprovodi posebne mere i radnje u pojedinim ugostiteljskim objektima.

To bi praktično značilo da pripadnici BIA imaju ovlašćenje da ulaze u poznate ugostiteljske objekte i u njima postavljaju tehničku opremu za nadzor gostiju.

Kao što se može videti na navodnom spisku BIA su i poznati restorani poput "Miloševog konaka", "Zavičaja", "Krokodila" i mnogih drugih.

 

Foto: Republika
Navodni dokument BIA

Republika rs. tražila je odgovore od Bezbednosno informativne agencije o ovom dokumentu, a iz BIA su nam odgovorili sledeće:

- Upoznati smo sa širenjem tendenciozno izmišljene i falsifikovane objave, koja ima za cilj da uznemiri javnost i građane Srbije, kao i da dovede u sumnju legitimitet Agencije i njenih pripadnika. Bezbednosno-informativna agencija je pokrenula mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i identifikovanja autora sporne objave. Ovo je samo još jedan primer fabrikovanja lažnih vesti  i širenja istih, korišćenjem mobilnih aplikacija za komunikaciju i zloupotrebom društvenih mreža i interneta, a sve u cilju uznemiravanja građana - kažu u BIA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading