Petković: Nemoguće raskinuti veze Srba i Srbije na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.09.2019

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković večeras je na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Gračanica poručio de je nemoguće rakinuti veze Srba na Kosmetu sa njihovom državom Srbijom, jer su jake kao "bedemi slavne Gračanice i satkane od duha srpske pobede i snage".

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ
Petar Petković

Opština Gračanica, koja danas svečano obeležava svoj praznični dan, postala je, prema Petkovićevim rečima, simbol srpske snage, sloge i jedinstva sa jasnim ciljem, a to je izgradnja svetlije budućnosti. - Gračanica, oko koje se sleže bogata i slojevita vekovna istorija, sa Milutinovom zadužbinom u svom epicentru, kao živim svedokom srpskog trajanja na ovim prostorima, predstavlja nepresušni izvor nadahnuća za nastojanja Srbije da gradi trajni mir i mudrom politikom odbrani svoje nacionalne interese - kazao je Petković.

On je naveo da će zahvaljujuci investicionom ciklusu Vlade Srbije, koji je pokrenut na ličnu inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, na Kosovu i Metohiji, u srpskim sredinama, a nakon više decenija do kraja godine biti realizovano 347 projekata u vrednosti preko 100 miliona evra. Samo u Gračanici, kako je naveo, biće realizovan veći broj krupnih projekata ekonomskog osnaživanja i povećanja životnog standarda, uključujući izgradnjeu potpuno nove savremene bolnice.

Petković je rekao i da je Srpska lista, čiji su predstavnici bili na proslavi, jedini garant trajanja srpskih institucija na KiM, kao i nastavka borbe za ostvarenje zagarantovanih prava srpskog naroda. - Svi drugi žele da udare na jedinstvo srpskog naroda, nastoje da pokidaju čvrste veze Beograda i predstavnika srpskog naroda na KiM oličenih u Srpskoj listi -  kazao je Petković.

Čestitajući Gračaničanima Dan opštine, Petković je preneo pozdrave direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića i poželeo da se Srbi centralnog Kosmeta i dogodine okupe u slozi na istom mestu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading