Joksimovićeva i Skot: SAD će nastaviti da podržavaju evropski put Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

20.09.2019

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Skot i Joksimovićka

Jadranka Joksimović zahvalila je ambasadoru Skotu na pomoći i podršci evropskom putu Srbije, saopšteno je iz njenog kabineta.

U saradnji sa USAID-om realizovani su brojni konkretni projekti razvoja - poput reformi, jačanja kapaciteta lokalih samouprava kao i lokalnog ekonomskog razvoja.

Istakla je da će Srbija ostati posvećena procesu pristupanja i sprovođenju reformi koje su neophodne da bi se naše društvo i država modernizovali, razvili i napredovali, kako bi Srbija stupila u članstvo EU.

Ambasador Skot naglasio je da će Sjedinjene Države nastaviti da aktivno ohrabruju i podržavaju evropski put Srbije i da bi reforme čiji su efekti - kako je rekao, vidljivi, trebalo da budu nastavljene i intenzivirane.

Sagovornici su ocenili su da se odnosi dve države dobri i da postoji iskrena obostrana namera da budu još razvijeniji.

Ministar Joksimović je, uz zahvalnost Kajlu Skotu na doprinosu za jačanje bilateralnih odnosa, poželela mnogo uspeha u budućem radu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading