Otvoreno sedište Transportne zajednice u Beogradu: Sad smo jednom nogom već u EU

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.09.2019

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedište Sekretrijata Transportne zajednice Jugoistočne Evrope otvoreno je danas u Beogradu, u prisustvu premijerke Srbije Ane Brnabić.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ana Brnabić

Otvaranju sedišta Sekretarijata u Beograđanki prisustvovali su potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, evropska komesarka za transport Violeta Bulc, vršilac dužnosti direktora Transportne zajednice Alen Baron i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Osnivanje Transportne zajednice dogovoreno je i potpisano u 2017. godine u okviru Berlinskog procesa.

Brnabić je rekla da je to prvo sedište međunarodne zajednice u našoj zemji.

- Ovo je velika čast za Beograd i Srbiju. Ukazana nam je velika čast i ogromno poverenje. Želim da zahvalim svim partnerima u regionu, što su nas podržali i što nas nisu sprečavali u tome - poručila je Brnabić.

Kako je rekla, danas svi zajedno šalju važnu poruku da možemo uspešno da sarađujemo sa svim partnerima u regionu i da nalazimo načine da prevazilazimo prepreke i imamo bolju budućnost.

- Ovo je novo poglavlje u razvoju moderne Srbije i Zapadnog Balkana - rekla je Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

Ministarka Mihajlović je istakla će sada sve zemlje regiona biti bliže EU i da će Transportna zajednica pomoći dostizanju višeg životnog standarda za sve građane u regionu.

- Sa Transportnom zajednicom smo jednom nogom već u EU - naglasila je Mihajlović.

U Trstu je u julu 2017. potpisan Ugovor o osnivanju Transportne zajednice, a u decembru 2017. na ministarskom sastanku Transportne zajednice u Briselu, Beograd je jednoglasno izabran za sedište stalnog Sekretarijata

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading