Marinković oštro reagovao na skandalozne tvrdnje Amfilohija da će vlast u Beogradu izdati Kosovo

Autor:

Vesti

10.09.2019

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije izneo je skandalozne tvrdnje da će vlast u Beogradu "izdati Kosovo i Metohiju ako im samo nešto daju" što, kako je naveo, povrđuje nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez "kompromisnog rešenja". Tim povodom reagovao je Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije prof. dr Vladimir Marinković.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vladimir Marinković

Markovićevo  saopštenje prenosimo u celosti:

- Apsurdno je negirati ogroman napredak koji je Srbija ostvarila zahvaljujući delotvornoj politici predsednika Vučića, posebno u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, a posebno je neprimereno da ovakve izjave dolaze od strane crkvenog velikodostojnika. Nedopustivo je da se visokorangirano svešteno lice meša u zvaničnu politiku države i time prevazilazi svoje nadležnosti i funkciju koju obavlja.

 

Predsednik Vučić vodi žestoku i hrabru borbu u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja koje će dovesti do trajnog mira i bolje i sigurnije budućnosti našeg naroda.

Građani Srbije daju maksimalnu podršku predsedniku Vučiću jer su opredeljeni za politiku mira, jedinstva, stabilnosti i prosperiteta - zaključuje Marinković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading