Dacić i Lajčak saglasni: Odnosi Srbije i Slovačke prijateljski

Autor: Tanjug

Vesti

09.09.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić i njegov slovački kolega i predsedavajući OEBS, Miroslav Lajčak, saglasili su se danas u Bratislavi da su bilateralni odnosi dveju država prijateljski, kao i da ih karakteriše intenzivan politički dijalog. Takođe, pozitivno su ocenili multilateralnu saradnju.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

Ministar Lajčak je informisao šefa srpske diplomatije o predsedavanju Slovačke OEBS-u i zamolio da dve zemlje nastave usku saradnju i koordinaciju.

Pozvao je ministra Dačića na Ministarski sastanak OEBS-a koji će se u decembru održati u Bratislavi, saopšteno je iz MSP.

Ministar Dačić informisao je slovačkog kolegu o situaciji u regionu i aktuelnom stanju u dijalogu sa Prištinom. Preneo je spremnost za prenošenje iskustava, kao i pomoći Slovačkoj tokom predsedavanja OEBS-u.

Dvojica ministara potpisali su danas Sporazum između vlada Srbije i Slovačke o bavljenju plaćenim poslovima članova porodica zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama, konzularnim predstavništvima ili misijama pri međunarodnim organizacijama.

Tokom jednodnevnog boravka u Slovačkoj, ministar Dačić će obići i Srpsko vojničko groblje u Velikom Međeru, gde će položiti vence.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading