Medvedev u Srbiji 20. oktobra?

Autor: Tanjug

Vesti

08.09.2019

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski premijer Dmitri Medvedev mogao bi da bude gost na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u kome su učestvovale i jedinice sovjetske Crvene armije, pišu "Večernje novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitri Medvedev

List u sutrašnjem broju podseća da je mogućnost da Srbija uskoro bude domaćin još jednom visokom ruskom zvaničniku najavio je za vikend predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora s ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Novosti", međutim, navode da poseta ruskog zvaničnika još nije potvrđena i dodaju da , prema njihovim informacijama, postoji mogućnost da dolazak Medvedeva "ne bude tačno na Dan oslobođenja, već možda neki dan kasnije kako bi se povezala dva važna datuma - 20. oktobar i dan kada je Beograd oslobođen u Prvom svetskom ratu, 1. novembar.

- Dolazak Medvedeva u Srbiju bila bi dobra prilika da ruski premiijer i srpski državni vrh razmotre sva pitanja od interesa za saradnju dve države, od političkih, privrednih do vojnotehničkih - ocenjuje beogradski dnevnik.


Medvedev je, podseća još list, pre 10 godina već u Srbiji, tada kao predsednik Rusije, kada se obeležavala 65. godišnjica oslobođenja Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading