IGNJATOVIĆ PODNEO OSTAVKU, ALI ODBIJA DA ODE IZ CIP: Večiti direktor neće da napusti fotelju!

Autor: B. K. - M. R. I. - B. P.

Vesti

09.09.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najdugovečnijih direktora u Srbiji, doskora prvi čovek CIP, Milutin Ignjatović, pokušao je veštim manevrom da ostane u fotelji iako je prethodno podneo ostavku i vreme mu je za penziju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Milutin Ignjatović

Prema saznanjima Srpskog telegrafa koja smo već objavili, inženjer Ignjatović je 20. avgusta podneo ostavku na mesto generalnog direktora CIP, što je konstatovala i skupština tog saobraćajnog instituta na vanrednoj sednici održanoj dva dana kasnije. Ostavku je konstatovala i skupština preduzeća "Železnice Srbije" a. d.

SAMO UOPŠTENO

U svemu tome ne bi bilo ništa čudno da Ignjatović, koji je na čelu CIP od 2000. godine, ne pokušava da uprkos ostavci zadrži fotelju. Kako za naš list priča dobro obavešteni sagovornik, koji je takođe godinama u CIP, Ignjatovićeva ideja bila je da ga skupština instituta postavi za vršioca dužnosti navodno dok se ne izabere novi direktor, a da se onda to prolongira što je duže moguće.

- Tako bi on praktično nastavio da obavlja isti posao koji je radio dosad, zadržao bi funkciju, sva ovlašćenja i privilegije i to bi verovatno trajalo dugo. To je barem bio Ignjatovićev plan. Da li će uspeti i da ga ostvari, videćemo... - objašnjava izvor našeg lista.

Mihajlovićeva: Podneo je ostavku zbog odlaska u penziju, sada samo potpisuje dokumenta do izbora novog direktora

Prvi korak ka ostvarenju svoje zamisli Ignjatović je uspešno realizovao s obzirom na to da je skupština "Železnica Srbije" donela odluku da doskorašnji direktor, kako je navedeno, "nastavi da obavlja funkciju generalnog direktora dok se ne izabere novi". Kada će to biti, za Srpski telegraf u prethodna dva dana niko nije ništa konkretno mogao da kaže osim formulacije da će sve biti rešeno uskoro, koju smo čuli od nekoliko sagovornika unutar CIP i "Železnica Srbije".

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović dala nam je sledeći komentar, kojim je objasnila trenutnu poziciju Milutina Ignjatovića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zorana Mihajlović

- Milutin Ignjatović je podneo ostavku zbog odlaska u penziju. On trenutno nije vršilac dužnosti CIP, već je samo nastavio da potpisuje dokumenta do izbora novog direktora, što će se dogoditi veoma brzo. Svi su Milutinu zahvalni na onome što je uradio za CIP - poručuje Mihajlovićeva.

19 GODINA IGNJATOVIĆ NA ČELU CIP

GRDELIČKI ZID

Ignjatović je na vodećim funkcijama istraživačko-projektantske kompanije CIP gotovo tri decenije. Na mestu generalnog direktora je čak 19 godina.

Milutin Ignjatović završio je Rudarsko-geološki fakultet 1970. godine, a sa radom na Saobraćajnom institutu, koji je u međuvremenu izrastao u najmoćniju projektnu kompaniju u jugoistočnoj Evropi, počeo je daleke 1991.

Foto: Srpski telegraf
CRNO NA BELO Odluka skupštine "Železnica"

CIP je nedavno doveden u vezu sa zidom koji se srušio na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri, a Ignjatović je u medijima tvrdio da institut nema nikakve veze s tim jer je njihovo rešenje čak 11 puta preprojektovano, a da niko nije tražio saglasnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading