Vesić otvoreno: Ostvario sam cilj,Beograd je poput evropskih metropola

Autor: Tanjug

Vesti

07.09.2019

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je konačno ostvario cilj koji je zacrtao na početku mandata, a to je da Beograd bude poput evropskih metropola.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Goran Vesić

Vesić je za "Kurir" rekao da je za razliku od predstavnika prethodne vlasti, renovirao ulice, trgove, pešačke zone i uveo mnoge nove sadržaje u srpskoj prestonici, izučavajući stare urbanističke planove, ali i svetske trendove u oblasti arhitekture.

- Zameraju nam to što mi radimo, a to mi je najdraža zamerka. Posao vlasti je da radi. Nemam problem s kritikama jer znam da ja radim, dok ti što kritikuju nisu radili ništa. Ðilasa niko nije sprečavao da uradi fontanu na Slaviji, fasade, Trg Republike, muzeje, obilaznicu.. -, kaže Vesić.

Kako je naveo, ne treba da budete pristalica SNS da biste videli da se Beograd gradi i menja.

 

 

- U gradu je preko 200 kranova, 2.000 gradilišta, gradi se Beograd na vodi, rekonstruišu se trgovi, javni prostori. Urađeno je preko 500 fasada, završavaju se obilaznice oko grada, sledeće godine će početi i da se gradi metro. Želim da se zahvalim građanima Beograda jer su bili strpljivi. Ovo su istorijske godine za Beograd - ističe zamenik gradonačelnika.

Na opasku lista da neki kažu da se Beograd gradi, a drugi da je Beograd raskopan, Vesić odgovara da "narod kaže da se gradi, a neradnici da se raskopava".

- Da biste nešto sredili, prvo morate da raskopate. Svako ko je nešto radio u životu to zna, ali problem je što oni koji nas kritikuju nisu radili ništa. Šta je u životu izgradio Vuk Jeremić ili Dragan Ðilas, osim što je muvao sa sekundama? Zato gube na izborima - kaže Vesić.

O kampanji i bojkotu

Govoreći o pripremama za izbore sledeće godine, Vesić koji je član predsedništva SNS je rekao da se u toj stranci spremaju i da će pobediti.

"Mi smo stranka koja je konstantno u kampanji. Kad ste na vlasti, svojim delima dajete poruku biračima šta radite, a oni odlučuju na osnovu toga da li ispunjavate svoja obećanja i radite nešto za njih", kaže Goran Vesić.

Na pitanje šta misli o bojkotu izbora koji je proglasio opozicioni SzS, Vesić je rekao da političke stranke postoje da bi učestvovale na izborima.

"Ako bojkotujete, vi onda odustajete, ne bavite se politikom...Politička stranka koja ne izađe na izbore, osuđena je na propast. Oni znaju da će izgubiti na izborima...Najlakše im je da traže bojkot, zato što tako opravdavaju sebe da nisu izgubili izbore", smatra Vesić.

Na pitanje šta misli zašto ostale članice SzS pristaju na bojkot, Vesić kaže da bi Dragan Ðilas voleo da druge opozicione stranke nestanu, jer, ako nisu u opštinskoj, pokrajinskoj ili republičkoj skupštini, nemaju nikakve prihode od države.

"Onda zavise od njegovih para i on im je gazda jer žive od njegove crkavice. Kao što žive mesecima Boško Obradović, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Marko Bastać i Nikola Jovanović, tako bi živela i čitava opozicija. Tako Ðilas razume politiku, da sve može da se kupi", rekao je, pored ostalog, Goran Vesić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading