Opet se banja umesto da trune u zatvoru! Osuđeni ratni zločinac krvnički ubio srpsku porodicu, a zbog svireposti ga i Tuđman smenio!

Autor:

Vesti

07.09.2019

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđeni ratni zločinac i komandant paravojne formacije tokom rata u Hrvatskoj Tomislav Merčep ponovo se, umesto u zatvoru, nalazi u banji, u Krapinskim Toplicama, piše hrvatski portal Indeks.

RepublikaFoto: youtube.com/ Al Jazeera Balkans
Tomislav Marčep

Najpoznatiji zločin Merčepove jedinice tokom ratnih devedesetih jeste ubistvo srpske porodice Zec u Zagrebu

Kako prenose, od pacijenata te banje su saznali da se Merčep, kao i prošlog septembra, ponovo nalazi u tom lečilištu.

Najpoznatiji zločin Merčepove jedinice tokom ratnih devedesetih jeste ubistvo srpske porodice Zec u Zagrebu. Munib Suljić, Igor Mikola, Nebojša Hodak i Suzana Živanović su u Zagrebu ubili Mihajla Zeca na ulici. Njegovu ćerku Aleksandru su na Medvednici ubili i bacili u jamu ispunjenu đubretom. Zločinci nisu osuđeni zbog proceduralnih grešaka.

Inače, Tomislav Merčep još od Vukovara bio je poznat po "specifičnim ispitivanjima", što je eufemizam za mučenja, zbog kojih ga je hrvatski predsednik Franjo Tuđman smenio, a njegovi saradnici ga u lisicama poslali za Zagreb.

Pravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora zbog ubistva 43 civila, koje su ubile njegove jedinice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading