(VIDEO) Šuruje sa krimosima, pa se pere na N1

Autor:

Vesti

06.09.2019

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je znao od ranije da je tužilac Stanislav Dukić u kontaktu sa licima iz kriminogene sredine u Novom Pazaru gde je bio tužilac, zаmenik Republičkog jаvnog tužiocа Goran Ilić je ipak otišao na veselje i bio u društvu narkodilera.

Foto: youtube.com/N1
Goran Ilić

Večeras je gostujući na televiziji N1 pokušao da se opravda rekavši da se "našao na udaru tabloida jer u javnosti često negativno komentariše pojave u pravosuđu i da u vezi sa poslednjim slučajem, kada ga je jedan list fotografisao u društvu sumnjivih ličnosti, da on te ljude ne poznaje, niti da ih je ikada upoznao".

Tačnije pred sam kraj emisije, on priznaje da je ipak sedeo za stolom sa tim ljudima.

- Moram da priznam da sam sedeo sa svojim prijateljima iz tužilaštva i Visokog saveta sudstva i da te ljude koje sam video na slici ne poznajem, nikakv kontakt nisam imao sa njima, niti sam imao priliku da ih upoznam.

Podsetimo, tužilac Stanislav Dukić, koji je i član Državnog veća tužilaca (DVT), slavio je 50. rođendan s ljudima iz, kako kažu, kriminalnog miljea dobro poznatog policiji. Na Dukićevom slavlju u hotelu "Šumadija" na Banovom brdu bio je i Goran Ilić, zamenik predsednika DVT, tela koje bira i razrešava tužioce, kao i Zoran Vidaković, disciplinski tužilac DVT.

- Ja sam sedeo s prijateljima iz tužilaštva. Te ljude na slikama u tabloidu ne poznajem, nisam imao ni priliku da ih upoznam. Meni su to nepoznate osobe - kazao je Ilić u Danu uživo na N1.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Raovan Lazić

Ilić nastavlja da se vadi tvrdeći da je to "pokušaj njegove diskreditacije".

- Ja sam se pojavio na naslovnoj strani tog lista, i tu otprilike stoji da sam prisustvao rođendanu na kome su bila i lica iz kriminogene sredine. Ja sam tom listu odgovorio da nijedno lice koje je pomenuto u negativnom kontekstu u tom tekstu, ja ne poznajem, nemam nikakav lični kontakt ni sa jednom od tih osoba, niti sam imao profesionalni kontakt s njima. Iz razloga diskreditacije sam doveden u kontekst s tom pričom, a razlog je što sam se često negativno izražavao o nekim pojavama u pravosuđu - rekao je Ilić.

Ilić je kritikovao pravosuđe, rekavši da reforme nisu dale očekivane rezultate.

- Ne bih rekao da je pravosuđe u sve lošijoj situaciji, ali da reforme nisu dali očekivane rezultate...Imali smo, po meni, prilično neuspešan pokušaj da se pripreme i realizuju ustavne promene. To je iz nekih razloga, u ovom trenutku stalo. Ali ono što je suštinski problem tih reformi je da politika nije spremna da u nekom dogovoru sa strukovnim organizacijama rešava probleme u pravosuđu. Često je to dijalog gluvih, rezultati su takvi kakvi su. Građani Srbije nemaju onakvo pravosuđe kakvo zaslužuju - naglasio je Ilić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading