Otkrivamo ko pomaže Šiptarima u Americi: Ovo je glavni šiptarski lobista, sa prijateljem Engelom bori se za "veliku Albaniju"!

Autor:

Vesti

06.09.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza performansa Atifete Jahjage u američkom kongresu, tokom kojeg je tvrdila da su Srbi tokom rata silovali 20.000 mladih Albanki, stoji odbornik u Njujorku "alfa i omega" albanskog lobija u Americi Mark Đonaj (51). Ovaj Albanac, inače rođen u Bronksu, baš kao i najveći šiptarski lobista - kongresmen Eliot Engel, važi za najmoćnijeg Albanca u SAD i otvoreno se zalaže za ujedinjenje Albanije i Kosova, čije zastave drži čak i u svojoj kancelariji u Njujorku.

RepublikaFoto: youtube.com/Kohavision - KTV
Mark Đonaj

- Mark Đonaj je kućni prijatelj Eliota Engela i preko njega je u američkom kongresu progurao lažnu priču o 20.000 silovanih Albanki, na osnovu koje sad pokušavaju da zacementiraju stav o Srbima kao najvećim ratnim zločincima u Evropi. Stalno je na ručkovima sa američkim demokratama i troši na hiljade dolara svaki dan za organizaciju tih druženja - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Dodaje da se u Americi nijedan posao ne završava ako se poštuje protokol, već mora "bočnim vezama", što su Albanci na vreme shvatili.

Đonaj stalno na ručkovima sa američkim demokratama i troši na hiljade dolara na ta druženja

(NE) BIRA DRUŠTVO

Prema pisanju američkih medija, Đonaj se svojevremeno dovodio i u vezu sa trgovinom oružjem i opasnim albanskim mafijaškim porodicama. Poznato je i da se otvoreno zalagao za oslobađanje Ramuša Haradinaja kada je po poternici Srbije za ratne zločine uhapšen u Francuskoj.

- Tada je Đonaj organizovao albanske demonstracije, ali i prikupljao novčanu pomoć za odbranu Ramuša Haradinaja. Svoju privrženost ideji "velike Albanije" dokazuje na svakom koraku pokazivanjem dvoglavog orla, simbola "velike Albanije", a borce terorističkog OVK hvali na sav glas - dodaju naši sagovornici upućeni u detalje.

MOJ STAV

RepublikaFoto: Public

Dragomir Anđelković, politički analitičar

Javna je tajna da je albanski lobi povezan sa narko-kartelima i otuda ozbiljan novac, a samim tim i veliki uticaj u Americi, i to je u velikoj meri tajna albanskog uspeha i podrške koju imaju od američkih političara

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Vladimir Marinković, Kongres srpsko-američkog prijateljstva

Albanci lobiraju već 30-40 godina, i to ne protokolarno, već preko ličnih kontakata. To su ručkovi sa kongresmenima i uticajnim ljudima u Americi. Vi, na primer, Vljoru Čitaku ne možete da zaobiđete ni na jednom važnom događaju u SAD. Ona je svuda, sedi s njima, privatno se druži

NAFILOVANA BIOGRAFIJA

Međutim, u njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu kancelarije Njujorka piše da je Đonaj sin marljivih albanskih imigranata, roditelja članova sindikata, te da je diplomirao na prestižnom Univerzitetu "Sent Džon" u Njujorku.

 

Mark Đonaj

  • Ima 51 godinu
  • Oženjen medicinskom sestrom, ima dva sina, Nikolasa i Džozefa
  • Pokrenuo inicijativu "Đonaj CARES" (zajednica, odgovornost, ohrabrenje, usluga), koja promoviše učešće zajednice u poboljšanju susedstva, kvaliteta života i svetliju budućnost
  • Ne ide nigde gde nisu postavljene albanska ili zastava tzv. države Kosovo, koje drži čak i u svojoj kancelariji
  • Tvrdi da su Albanci u većoj identitetskoj krizi nego u vreme Jugoslavije i postoji rizik od njihovog nestanka na tim prostorima
  • Poručuje da je na delu egzodus Albanaca, a da se nad Albancima sprovodi ekonomski pritisak, zbog kojeg sve češće napuštaju domove i odlaze u inostranstvo
  • Svojevremeno se dovodio i u vezu sa trgovinom oružja i sa opasnim albanskim mafijaškim porodicama

- Njegova motivacija dolazi iz teškoća koje je njegova porodica prevazišla i mogućnosti koje je ova velika zemlja pružila njemu i njegovoj porodici. Đonaj je bio prvi Albanac-Amerikanac izabran u Njujorku. Izabran je u Skupštinu grada Njujorka 2017. godine, prethodno je obavljao funkciju člana Državne skupštine Njujorka u 80. okrugu od 2012. do 2017. godine. Pre toga, Đonaj je bio komesar za Bronks zadužen za saobraćaj - stoji u njegovoj zvaničnoj biografiji.

ČINJENICE

Zagovornik bombardovanja

Engel od 1989. u američkom kongresu

Zalagao se za NATO agresiju protiv SRJ

Značajno pomogao da se formira vojska Kosova

Veliku ulogu odigrao u povlačenju poternice za Ramušem Haradinajem

Zahtevao da se Srbija izbaci iz Partnerstva za mir

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

06.09.2019 07:12

I Srba ima mnogo u americi,samo njih srbija očito ne zanima kad im je lepo tamo u odnosu na šiptare,pa šta se čudimo onda.