(VIDEO) HIT! DAČIĆEV ŠOU NA BLEDU: Utvrđujemo da li je grom koji je udario u avion došao iz Hrvatske ili Slovenije

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

03.09.2019

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imenovanje specijalnog izaslanika za Balkan pokazatelj je da SAD žele da budu jasnije pristutne u ovom regionu i sigurnio je da će Metju Palmer, koji je imenovan na tu funkciju, imati dosta posla, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je danas na Bledskom forumu "ukrao šou" Metjuu Palmeru, inače najvećoj zvezdi na skupu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. STANIĆ
Učesnici panela o Zapadnom Balkanu

Dačić se, naime, na početku ministarskog panela o Zapadnom Balkanu, uz osmeh, učesnicima obratio rečima:"Pre svega, da vam se obratim da sam živ, pošto me je udario grom noćas kada sam dolazio".

To je izazvalo smeh u sali, a Dačić je nastavio u istom tonu, rekavši da se trenutno utvrđuje da li je grom slovenački ili hrvatski.

- Slovenci kažu da nema šanse da je slovenački - dodao je.

Zatim je na pitanje moderatora šta očekuje od Palmera, rekao da američkog zvančnika poznaje godinama i da od njega ne očekuje ništa, ali da očekuje mnogo od njegove supruge, koja je iz našeg regiona.

- A, u našem regionu se kaže - odakle ti je žena, odatle si i ti - pojasnio je.

On je zatim istakao da je imenovanje specijalnog izaslanika pokazatelj da SAD žele da budu jasnije pristutne u reigonu i da je sigurno da će Palmer imati dosta posla i da mu neće biti lako.

- Ali, nije ni nama lako sa njima - ponovo se našalio šef šrpske diplomarije, praćen smehom u sali i nastavio: "Pozdravaljam ga i želim mu puno uspeha", iako je Palmer sedeo samo nekoliko metara dalje od njega i to pored kosovskog ministra spoljnih poslova u ostavci Bedžeta Pacolija.

 

 

Dačić je rekao da bi njegov mandat trebalo da bude dok Srbija ne uđe u EU, zbog važnosti te teme, što je, kaže - negde između "pet i ne znam koliko godina".

- Tako da Palmerov mandat treba da bude dok se ne reši pitanje Beograda i Pristine - dodao je Dačić u svom stilu.

On je naveo i da je pre panela na bilateralnom sastanku sa Palmerom analizirao situaciju u regionu, podsetivši da slede izbori na Kosovu, tranzicija u EU od Mogerini do Borela, zatim izbori u Srbiji…

"Tako da očekujemo da se za taj dijalog stvore uslovi posle formiranja vlade u Prištini i povlačenja taksui. A, to umngome zavisi i kako će se postaviti visoki predstavnika EU za spoljnu politiku i kako će moderirati razgovore", rekao je Dačić.

On je poručio da je Srbija spremna da brzo dejstvuje i da bude konstruktivna.

Dačić je rekao i da Srbija podržava viznu liberalizaciju za Kosovo i otvaranje pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom, što je, dodao je, već više puta i rekao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading